Een geurfilterkast wordt veelal toegepast in de horeca. Dit systeem beschermt uw medewerkers, gasten en omwonenden tegen gevaarlijke en onfrisse geuren die vrijkomen tijdens het koken. Wij leveren geurfilterkasten met motor, zonder motor en in compact formaat. Welk systeem bij u past is afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw keuken.

Geurfilterkast zonder motor

Als ondernemer in de horecasector zijn er ontzettend veel verplichtingen waar u zich aan zal moeten houden. Zo bent u onder andere verplicht om het pand schoon te houden, dit doet u natuurlijk door de lucht te zuiveren. In enkele gevallen kan het van belang zijn om een geurfilterkast zonder motor aan te schaffen. Wij van Rumeyza staan klaar voor alle ondernemers die voor schappelijke prijzen voorzien willen zijn van de beste producten. Lees meer…

Koolstofpatroon

CFC filterpatronen kennen vele toepassingen. Het doel is altijd de lucht in-en/of afvoer te ontdoen van hinderlijke geuren of schadelijke gassen. Enkele voorbeelden waar onze koolstoffilterpatronen met succes worden toegepast: vliegvelden, clean rooms, ziekenhuizen, datacenter, grootkeukens, musea, archieven en kantoren. Bij de industrie gaat het vaak om de afvoerlucht te ontdoen van schadelijke gassen. Onze koolpatronen worden hier o.a. toegepast bij: Dow Chemical, Akzo Nobel, Shell, 3M, BASF en vele anderen. Veelal is bij dit soort toepassingen de milieu-Hinderwet van kracht. Lees meer…

Metaalfilter G2

In vergelijking met een paneelfilter heeft een metaalfilter veel minder onderhoud nodig. Het hoeft maar eens in de drie of vier maanden grondig te worden gereinigd met afwasmiddel. Het handhaaft de luchtzuigkracht van de geurfilterkast en verbetert de operationele productiviteit. Een geurfilterkast zou ook prima werken. Lees meer…

Paneelfilter G4

Het paneelfilter is een wegwerpfilter met geplooid synthetisch filtermedium. Door het filtermedium te plooien wordt het filter oppervlak vergroot. Het filtermedium is aan de lucht uitlaatzijde voorzien van mee geplooid dun gaas. Dit gaas is opgesloten in een vochtbestendig kartonenkader. Het synthetisch filtermedium staat geen bacteriegroei toe, omdat het thermisch is gebonden. Lees meer…

Zakkenfilter F7

Zakkenfilter met synthetisch filtermedium, filterklasse ISO ePM2,5-70%. Lees meer…

Afvoerpijp of doelmatige geurfilterkast?

Het horecabedrijf heeft bij oprichting of bij wijziging van zijn activiteit de keuze uit:

  • een afvoerpijp 2 meter bovendaks binnen 25 meter
  • een doelmatige geurfilterkast

Dit voorschrift geldt ook als zich binnen een straal van 25 meter rond het bedrijf geen andere gebouwen bevinden. Of een geurgevoelig object zich in de nabijheid van het bedrijf bevindt is bij dit voorschrift niet relevant.

Deze eisen gelden niet als het bedrijf zich bevindt op een gezoneerd industrieterrein of op een bedrijventerrein met minder dan één gevoelig gebouw per hectare. Deze eisen gelden niet als sprake is van voedselbereiding met keukenapparatuur.

Hoe vaak moet ik de filters van de geurfilterkast vervangen?

We raden u aan de zakkenfilters eens in de drie maanden te vervangen. Het koolstoffilter vervangt u doorgaans eens in de zes maanden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de mate waarin er gekookt wordt. U weet in ieder geval zeker dat vervanging van filters nodig is als ongewenste geuren weer blijven hangen. Ook kunt u het testen door een stukje keukenrol tegen de afzuiging aan te houden. Als het stukje tegen de kap wordt aangezogen, dan werkt de afzuiging nog goed en heeft deze nog geen nieuwe filters nodig.

Waarom kiezen voor een geurfilterkast?

In grootkeukens van horecagelegenheden komen ongewenste geuren en dampen vrij. Met een geurfilterkast beschermt u omwonenden, gasten en medewerkers hiertegen. Deze ontgeuringsinstallatie bestaat namelijk uit een afzuigmotor en een aantal filters, die ervoor zorgen dat de uitgeblazen lucht vrij is van geuren en vetresten. Zo houdt u uw buren te vriend, voldoet u aan de wettelijke eisen en creëert u een prettige atmosfeer voor uw klanten en medewerkers.

Waar plaats ik mijn geurfilterkast?

Een geurfilterkast kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Onze geurfilterkasten zijn weerbestendig en kunnen het hele jaar door buiten staan.

Wat is een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is een ontgeuringsinstallatie met daarin:

  • Paneelfilter(s) en zakkenfilter(s) voor het filteren van stofdeeltjes in vervuilde lucht
  • Koolstofpatronen voor het ontgeuren van vervuilde lucht
  • Afzuigmotor voor het afvoeren van vervuilde lucht

De afzuigmotor zorgt ervoor dat vervuilde lucht de geurfilterkast inkomt en naar het filteren en ontgeuren schoon en geurloos weer uitkomt. De filters van de geurfilterkast zorgen ervoor dat de vervuilde lucht gefilterd en ontgeurd wordt.

Welke filters heb ik nodig voor mijn geurfilterkast?

Er zijn verschillende soorten filters die u kunt toepassen in uw geurfilterkast, waaronder: het paneelfilter, koolstoffilter en zakkenfilter. Het paneelfilter vangt stof en vetdeeltjes op uit de lucht, het zakkenfilter doet dit ook maar op krachtigere wijze en het koolstoffilter maakt de lucht vrij van ongewenste geur-ionen, zodat er alleen schone lucht naar buiten wordt geblazen. Rumeyza heeft al deze filters in het assortiment. Zo heeft u één aanspreekpunt voor al uw afzuigvraagstukken. Ook leveren we een aantal filters mee bij de bestelling van uw geurfilterkast.

Geurfilterkast horeca

In veel gemeenten is het verplicht voor horecagelegenheden om geurfilterkasten aan te schaffen. Alle geurfilterkasten in het assortiment van Rumeyza zijn geschikt voor de horeca. Wij leveren deze ontgeuringsinstallaties in verschillende soorten en maten. Zo weet u zeker dat we de juiste geurfilterkast in huis hebben voor uw horecagelegenheid. Tip: We raden u aan om voor de aanschaf de overcapaciteit te berekenen. De afzuigmotor verliest immers altijd capaciteit vanwege weerstand in de luchtstroom, door onder andere de koolstofpatronen. Wij helpen u graag bij het maken van de berekening, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Voor ieder afzuigvraagstuk de juiste oplossing

Rumeyza is een groothandel in afzuiging, ventilatie en bijbehorende producten. U vindt bij ons alle producten die u nodig heeft om de atmosfeer in uw horecazaak fris en veilig te houden. Ook kunt u ons gerust benaderen voor advies. We helpen u graag.