Een geurfilterkast wordt veelal toegepast in de horeca. Dit systeem beschermt uw medewerkers, gasten en omwonenden tegen gevaarlijke en onfrisse geuren die vrijkomen tijdens het koken. Wij leveren geurfilterkasten met motor, zonder motor en in compact formaat. Welk systeem bij u past is afhankelijk van uw wensen en de grootte van uw keuken.

Waarom kiezen voor een geurfilterkast?

In grootkeukens van horecagelegenheden komen ongewenste geuren en dampen vrij. Met een geurfilterkast beschermt u omwonenden, gasten en medewerkers hiertegen. Deze ontgeuringsinstallatie bestaat namelijk uit een afzuigmotor en een aantal filters, die ervoor zorgen dat de uitgeblazen lucht vrij is van geuren en vetresten. Zo houdt u uw buren te vriend, voldoet u aan de wettelijke eisen en creëert u een prettige atmosfeer voor uw klanten en medewerkers.

Geurfilterkast horeca

In veel gemeenten is het verplicht voor horecagelegenheden om geurfilterkasten aan te schaffen. Alle geurfilterkasten in het assortiment van Rumeyza zijn geschikt voor de horeca. Wij leveren deze ontgeuringsinstallaties in verschillende soorten en maten. Zo weet u zeker dat we de juiste geurfilterkast in huis hebben voor uw horecagelegenheid. Tip: We raden u aan om voor de aanschaf de overcapaciteit te berekenen. De afzuigmotor verliest immers altijd capaciteit vanwege weerstand in de luchtstroom, door onder andere de koolstofpatronen. Wij helpen u graag bij het maken van de berekening, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Geurfilterkasten met motor

Onze geurfilterkasten met motor bevatten naast de afzuigmotor een aantal koolstoffilters, paneelfilters en zakkenfilters. We leveren deze ontgeuringsinstallaties eveneens in verschillende soorten en maten. Onze geurfilterkasten met motor zijn van hoge kwaliteit en hebben een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Geurfilterkasten zonder motor

Wilt u de ontgeuringsinstallatie plaatsen tussen bestaande systemen? Of wilt u dat de afzuigmotor zich apart bevindt van de geurfilterkast? Dan raden we u aan onze geurfilterkasten zonder motor te bekijken. Deze zijn eveneens verkrijgbaar in verschillende afmetingen en worden onder andere geleverd met een aantal paneelfilters en koolstoffilters.

Geurfilterkast compact

Compacte geurfilterkasten zijn ideaal als u weinig ruimte heeft voor de afzuiging. Wij leveren compacte geurfilterkasten met afzuigmotor. Ga naar onze pagina geurfilterkast compact om de verschillende modellen te bekijken.

Welke filters heb ik nodig voor mijn geurfilterkast?

Er zijn verschillende soorten filters die u kunt toepassen in uw geurfilterkast, waaronder: het paneelfilter, koolstoffilter en zakkenfilter. Het paneelfilter vangt stof en vetdeeltjes op uit de lucht, het zakkenfilter doet dit ook maar op krachtigere wijze en het koolstoffilter maakt de lucht vrij van ongewenste geur-ionen, zodat er alleen schone lucht naar buiten wordt geblazen. Rumeyza heeft al deze filters in het assortiment. Zo heeft u één aanspreekpunt voor al uw afzuigvraagstukken. Ook leveren we een aantal filters mee bij de bestelling van uw geurfilterkast.

Hoe vaak moet ik de filters van de geurfilterkast vervangen?

We raden u aan de zakkenfilters eens in de drie maanden te vervangen. Het koolstoffilter vervangt u doorgaans eens in de zes maanden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de mate waarin er gekookt wordt. U weet in ieder geval zeker dat vervanging van filters nodig is als ongewenste geuren weer blijven hangen. Ook kunt u het testen door een stukje keukenrol tegen de afzuiging aan te houden. Als het stukje tegen de kap wordt aangezogen, dan werkt de afzuiging nog goed en heeft deze nog geen nieuwe filters nodig.

Voor ieder afzuigvraagstuk de juiste oplossing

Rumeyza is een groothandel in afzuiging, ventilatie en bijbehorende producten. U vindt bij ons alle producten die u nodig heeft om de atmosfeer in uw horecazaak fris en veilig te houden. Ons uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit Afzuigboxen, Afzuigkappen, Afzuigmotoren, Axiaalventilatoren, Buisventilatoren, Dakventilatoren en Geurfilterkasten. Ook kunt u ons gerust benaderen voor advies. We helpen u graag.