Zoekt u een afzuigkap voor in de horeca? Afzuigkappen zijn er in verschillende soorten en maten. Welke afzuigkap past bij uw situatie is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type luchtafvoer en de grootte van de keuken. In ons brede assortiment vindt u alleen afzuigkappen van A-kwaliteit. Wij adviseren u graag welk systeem het meest geschikt is voor uw keuken.

Welke horeca afzuigkap heb ik nodig?

In ons assortiment vindt u de doosmodel, het eilandmodel en het schuinmodel. Hieronder bespreken we de verschillen tussen de afzuigkappen, zodat u een goede keuze kunt maken.

  • Doosmodel afzuigkap: dit is een vierkant model. Als u dit mooi vindt en als deze past bij uw keuken is deze afzuigkap een aanrader. U plaatst dit model tegen de wand.
  • Eilandmodel afzuigkap: als u een kookeiland heeft in uw horeca keuken, is dit model zeer geschikt. U kunt deze afzuigkap namelijk boven uw kookeiland hangen.
  • Schuinmodel afzuigkap: de naam zegt het al; dit is een schuine afzuigkap. Deze neemt minder ruimte in dan het doosmodel. U bevestigt deze afzuiging aan de wand.

Horeca afzuigkap met motor of zonder motor?

Behalve het soort model, hebt u ook nog keus uit een horeca afzuigkap met motor of zonder motor. Een afzuigkap met motor biedt u de mogelijkheid de afzuigkracht zelf te regelen. Met een horeca afzuigkap zonder motor is dit niet mogelijk. Hierbij is de afzuigkracht afhankelijk van het centrale afzuigsysteem. Heeft u geen centraal afzuigsysteem? Dan moet u kiezen voor een horeca afzuigkap met motor. Het voordeel van een horeca afzuigkap zonder motor is dat deze een stuk minder geluid maakt. In ons assortiment zijn het schuinmodel en het doosmodel met en zonder motor verkrijgbaar.

Wat zijn inductiemodel afzuigkappen?

Een inductiemodel afzuigkappen oftewel inductiekappen, zuigen de etensgeuren af en voeren verse lucht van buiten naar binnen toe. Het systeem bevat twee ventilatoren. De ene ventilator zuigt verse lucht van buiten naar binnen en de andere voert deze lucht, inclusief de etensgeuren, naar buiten af. Deze kap biedt twee voordelen: verse lucht in de keuken én energiebesparing. De inductiekap zuigt namelijk minder energie weg uit de keuken. Dit betekent ook minder tocht, wat uw medewerkers en klanten ook zullen waarderen. In ons assortiment zijn het doosmodel en het eilandmodel leverbaar met inductie.

Hoe moet ik de afzuigkap schoonmaken?

U maakt de afzuigkap schoon door de filters in de afzuigkap regelmatig te reinigen. Deze haalt u uit de afzuigkap en legt u in de gootsteen. U kunt ze bijvoorbeeld reinigen met behulp van baking soda en afwasmiddel. Ook is het van belang de vetkanalen periodiek schoon te maken in verband met brandveiligheid. Hiervoor kunt u het beste een specialist inschakelen.

Afzuigkappen kopen voor grootkeuken

Wilt u afzuigkappen kopen voor uw grootkeuken? Onze afzuigkappen voor de horeca zijn van hoogwaardige kwaliteit en leveren we voor een aantrekkelijke prijs. Ons uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit Afzuigboxen, Afzuigkappen, Afzuigmotoren, Axiaalventilatoren, Buisventilatoren, Dakventilatoren en Geurfilterkasten. Mocht u nog vragen hebben, stel ze vooral. We geven u graag advies op maat.