Rook- en brandwerende vlinderklep

Standaard vlinderkleppen reageren pas wanneer het smeltlood geactiveerd wordt bij een temperatuur vanaf 72°C, waardoor de “koude rook”, die in het beginproces van een brand ontstaat, zich doorheen het gebouw kan verspreiden. Dit kan ervoor zorgen dat bewoners gehinderd worden bij de evacuatie. Lees meer…

Vlinderklep met toe- afvoerventiel en smeltlood

Brandwerende ronde vlinderklep met een brandweerstand van 60 minuten voorzien van een gemonteerde toe- afvoerventiel en een smeltlood. De vlinderklep wordt in een metalen ventilatiekanaal met dezelfde diameter geplaatst en afgedicht door de rubbere ring. Lees meer…

Hoe plaats je een vlinderklep?

De vlinderklep wordt in een metalen ventilatiekanaal met dezelfde diameter geplaatst en op haar plaats gehouden door een rubberen dichtingsring. Een smeltlood houdt de twee halve klepbladen open.

Hoe werkt een vlinderklep?

De vlinderkleppen zijn standaard uitgerust met een eenvoudig smeltlood dat de twee halve klepbladen openhoudt. Indien de temperatuur in het kanaal 72°C overschrijdt, springt het smeltlood open waardoor de twee halfronde klepbladen loslaten en sluiten. De twee blokkeerveren blokkeren het klepblad waardoor een perfecte dichtheid tegen vlammen en rook gewaarborgd is.

Wat is een vlinderklep?

Een vlinderklep is een open/dicht afsluiter met een relatief simpele constructie. In één kwartslag gaat deze van een volledig open positie naar een volledig gesloten positie, of omgekeerd; een vlinderklep biedt de mogelijkheid om zeer snel een luchtkanaal te openen of te sluiten.