Binnen een horecagelegenheid zijn er talloze soorten machines en apparaten die belangrijk zijn om te bezitten. Wij van Rumeyza staan klaar voor alle ondernemers die op zoek zijn naar deze producten. Van diverse soorten afzuigsystemen tot aan verschillende soorten reguliere apparatuur, men kan alles in het aanbod vinden. Eén van de dingen die u hier in het aanbod kan vinden is de geurfilterkast met motor.

 • Milieu vriendelijke geurfilterkast
 • Gemaakt voor filteren en verontreinigen van kooklucht
 • Standaard geleverd met paneelfilter G4, zakkenfilter F7, koolstofpaftronen en ventilator (m3/h)
 • Beschikbaar in verschillende capaciteiten
 • Voorzien van inspectieluiken
 • Vervaardigd uit aluminium verzwaard profiel met daarin gegalvaniseerde panelen

Afvoerpijp of doelmatige geurfilterkast?

Het horecabedrijf heeft bij oprichting of bij wijziging van zijn activiteit de keuze uit:

 • een afvoerpijp 2 meter bovendaks binnen 25 meter
 • een doelmatige geurfilterkast

Dit voorschrift geldt ook als zich binnen een straal van 25 meter rond het bedrijf geen andere gebouwen bevinden. Of een geurgevoelig object zich in de nabijheid van het bedrijf bevindt is bij dit voorschrift niet relevant.

Deze eisen gelden niet als het bedrijf zich bevindt op een gezoneerd industrieterrein of op een bedrijventerrein met minder dan één gevoelig gebouw per hectare. Deze eisen gelden niet als sprake is van voedselbereiding met keukenapparatuur.

Hoe vaak moet ik de filters van de geurfilterkast vervangen?

We raden u aan de zakkenfilters eens in de drie maanden te vervangen. Het koolstofpatroon vervangt u doorgaans eens in de zes maanden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de mate waarin er gekookt wordt. U weet in ieder geval zeker dat vervanging van filters nodig is als ongewenste geuren weer blijven hangen. Ook kunt u het testen door een stukje keukenrol tegen de afzuiging aan te houden. Als het stukje tegen de afzuigkap wordt aangezogen, dan werkt de afzuiging nog goed en heeft deze nog geen nieuwe filters nodig.

Waarom kiezen voor een geurfilterkast?

In grootkeukens van horecagelegenheden komen ongewenste geuren en dampen vrij. Met een geurfilterkast beschermt u omwonenden, gasten en medewerkers hiertegen. Deze ontgeuringsinstallatie bestaat namelijk uit een afzuigmotor en een aantal filters, die ervoor zorgen dat de uitgeblazen lucht vrij is van geuren en vetresten. Zo houdt u uw buren te vriend, voldoet u aan de wettelijke eisen en creëert u een prettige atmosfeer voor uw klanten en medewerkers.

Waar plaats ik mijn geurfilterkast?

Een geurfilterkast kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Onze geurfilterkasten zijn weerbestendig en kunnen het hele jaar door buiten staan.

Wat is een geurfilterkast?

Een geurfilterkast is een ontgeuringsinstallatie met daarin:

 • Paneelfilter(s) en zakkenfilter(s) voor het filteren van stofdeeltjes in vervuilde lucht
 • Koolstofpatronen voor het ontgeuren van vervuilde lucht
 • Afzuigmotor voor het afvoeren van vervuilde lucht

De afzuigmotor zorgt ervoor dat vervuilde lucht de geurfilterkast inkomt en naar het filteren en ontgeuren schoon en geurloos weer uitkomt. De filters van de geurfilterkast zorgen ervoor dat de vervuilde lucht gefilterd en ontgeurd wordt.

Welke filters heb ik nodig voor mijn geurfilterkast?

Er zijn verschillende soorten filters die u kunt toepassen in uw geurfilterkast, waaronder: het paneelfilter, koolstoffilter en zakkenfilter. Het paneelfilter vangt stof en vetdeeltjes op uit de lucht, het zakkenfilter doet dit ook maar op krachtigere wijze en het koolstoffilter maakt de lucht vrij van ongewenste geur-ionen, zodat er alleen schone lucht naar buiten wordt geblazen. Rumeyza heeft al deze filters in het assortiment. Zo heeft u één aanspreekpunt voor al uw afzuigvraagstukken. Ook leveren we een aantal filters mee bij de bestelling van uw geurfilterkast.