Keukens waar men in kookt moeten natuurlijk wel voorzien zijn van een goede installatie voor het afstromen van een overschot aan vet. Na verloop van tijd kan het zijn dat vet zich begint op te hopen in onder andere de leidingen of in de kookeilanden zelf. Hier zit je niet op te wachten, teveel vet kan er namelijk voor zorgen dat er een risico op brand ontstaat in het pand.

34
Gaasfilter afzuigkap

Op voorraad

niet beoordeeld  92,50

Hoe gaasfilters schoonmaken?

Dompel het gaasfilter in een oplossing van kokend water waaraan een ontvettend afwasmiddel is toegevoegd. Gebruik voor het reinigen een borstel. Spoel vervolgens het filter uit onder de kraan met warmwater en laat deze daarna uitlekken.

Hoelang gaat een gaasfilter mee?

Wij adviseren de gaasfilter elke 3 tot 6 maanden te reinigen en elke 3 à 4 jaar te vervangen. Wanneer je dit niet op tijd doet, raakt de gaasfilter in je afzuigkap verzadigd, waardoor de zuigkracht van je afzuigkap vermindert en dus vervelende geuren niet meer opgenomen worden.

Wat doet een gaasfilter?

Gaasfilters, ook wel vetfilters genoemd, zijn de meest zichtbare filters van een afzuigkap. Ze zijn een essentieel onderdeel van de afzuigkap. Gaasfilters houden namelijk de grove vetdeeltjes tegen die vrijkomen bij het koken. Zo dragen ze bij aan een fijne leefomgeving.