Een dakventilator is een uitkomst als u binnen geen ruimte heeft voor een ventilatiebox. De dakventilator zuigt vervuilde lucht via kanalen uit uw grootkeuken, bedrijfshal of woning. Omdat de ventilator buiten wordt geplaatst, is het van belang dat deze blijft functioneren onder alle weersomstandigheden. Wij leveren onder andere dakventilatoren van het merk Rosenberg en Ruck. Deze zijn kwalitatief hoogwaardig, robuust, vochtbestendig en aantrekkelijk geprijsd.

Dakventilator met buitenpoolmotor

De direct gedreven dakventilatoren met buitenpoolmotor van Rosenberg staan voor kwaliteit. Aangezien de motoren, schoepenwielen en de behuizingen volledig zelf geproduceerd worden gaan bij Rosenberg prijs en kwaliteit écht samen. Het is juist de kwaliteit die ervoor zorgt dat wij al jarenlang een groot marktaandeel hebben met onze ventilatoren op de Nederlandse markt. Lees meer…

Hoe reinig ik een dakventilator?

We raden u aan de dakventilator periodiek te reinigen, zodat deze goed blijft werken. Hiervoor heeft u een roterende borstel nodig. Maar u kunt dit het beste laten doen door gespecialiseerde monteurs. Zij zijn gewend om op grote hoogte te werken.

Kan een dakventilator goed tegen slechte weersomstandigheden?

Een dakventilator is zeer robuust. Tijdens hagelbuien, harde windstoten of sneeuw blijft de dakventilator zijn werk doen. Dit geldt ook voor hittegolven. Het systeem is speciaal ontworpen voor buiten en gaat jarenlang mee. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken.

Waarom ik moet kiezen voor een dakventilator?

Als u een dakventilator installeert brengt dat grote voordelen met zich mee. Zo staat deze ventilator buiten, dus neemt hij binnen geen ruimte in beslag. Verder zorgt het systeem ervoor dat er geen onhygiënische lucht in uw keuken of werkplaats blijft hangen. Als u dit combineert met bijvoorbeeld ventilatieroosters, wordt de lucht in de ruimte continu ververst.

Wat zijn dakventilatoren?

Een dakventilator is, zoals de naam al zegt, een ventilator die u op het dak plaatst. Dakventilatoren zijn geschikt voor alle soorten daken: plat, schuin, zadel et cetera. De dakventilator maakt onderdeel uit van uw afzuigsysteem. Dit kunnen afzuigsystemen voor de horeca zijn, maar ook voor de industrie, kantoren, sportaccommodaties en nog veel meer toepassingen.

Dakventilatoren voor de horeca

Wij leveren diverse dakventilatoren die geschikt zijn voor de horeca. De dakventilatoren van Ruck zijn bijvoorbeeld ideaal. Deze voeren lucht af met temperaturen tot 120 graden Celsius. Verder bevatten ze een vetopvangbak. Ook kunt u de snelheid regelen, zodat de ventilator niet altijd op volle toeren hoeft te draaien. Dit scheelt in de energiekosten. Andere merken die we leveren zijn Itho en Rosenberg. Itho staat erom bekend dat de ventilatoren voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ook kunt u ze gemakkelijk installeren en zijn ze onderhoudsvriendelijk. Met een dakventilator van Rosenberg weet u ook dat u altijd goed zit. Deze producent heeft al vele jaren een groot marktaandeel op het gebied van ventilatoren. Bij alle merken in ons assortiment gaan prijs en kwaliteit hand in hand.

Meer ventilatoren van Rumeyza

Behalve dakventilatoren, kunt u bij ons terecht voor buisventilatoren, geurfilterkasten, axiaalventilatoren en afzuigboxen. Ook leveren we allerlei toebehoren voor ventilatie. Neem vooral een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd bij ons terecht. We geven u graag advies op maat.