Condenskappen kopen is belangrijk voor elke keuken
Tijdens het koken in een (drukke) keuken kan er condens ontstaan. Scheikundig gezien is condensatie de faseovergang van een gas- of dampvorm naar een vloeistof. Condenseren is dan ook het tegenovergestelde van verdampen. Hoeveel water er wordt gecondenseerd, is afhankelijk van de temperatuur en het type lucht. Zo bevat stoom bijna 100% waterdamp. Als deze waterdamp niet wordt afgevoerd, zal het vocht neerslaan op voorwerpen die in buurt staan, zoals kastjes, muren, ramen of het plafond.
In een slecht geventileerde ruimte kan als gevolg schimmel ontstaan, doordat de waterdamp nergens heen kan. In horecakeukens wordt er uren achter elkaar gekookt, dan is het belangrijk dat de waterdampen zo snel en efficiënt mogelijk worden afgevoerd om te voorkomen dat de dampen neerslaan, dit houdt de keuken schoon en fris.
Voordelen RVS condenskappen
Al onze condenskappen zijn gemaakt van roestvast staal, ook wel bekend als RVS. RVS is een materiaal dat erg stevig is en eigenlijk door elke horecakeuken wordt gebruikt. Dit materiaal is namelijk stevig en erg hygiënisch. Het doet wat het moet doen zonder allerlei onnodige poespas.