Buisventilatoren zijn fluisterstil, dankzij het geluiddempende materiaal dat aan de binnenkant zit. Hierdoor is het systeem uitermate geschikt voor diverse ruimtes in horecazaken. Ook staat deze ventilator bekend om zijn energiezuinigheid. Wij leveren buisventilatoren met verschillende afmetingen en vermogens. Bekijk vooral ons uitgebreide assortiment om te ontdekken welke bij u past.

Chaysol buisventilator

Het merk Chaysol produceert voornamelijk ventilatoren en is zelfs een van de Europese marktleiders op dit gebied. En dat is niet voor niks, want de fabrikant stelt kwaliteit voorop en heeft een ISO 9001 certificaat als onomstotelijk bewijs daarvan. Dus ook de buisventilatoren van Chaysol stellen uiteraard niet teleur: als u een Chaysol buisventilator koopt, bent u verzekerd van een ventilatieoplossing met de allerhoogste kwaliteitsstandaard. Lees meer…

Europlast buisventilator

Optimale ventilatie van elke gewenste ruimte dankzij de kunststof buisventilator van Europlast. Lees meer…

Rosenberg buisventilator

De buisventilator combineert de voordelen van een axiaalventilator (rechte stroom en eenvoudige montage), met drukstabiliteit, laag geluidsniveau en de beste efficiëntie van een radiale ventilator. De ventilatoren kunnen in elke gewenste positie worden gemonteerd. De buisventilatoren type R / RS / RG kennen een zeer groot toepassingsgebied van tuinbouw tot utiliteit. Lees meer…

Ruck buisventilator

Ruck is een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op de productie van hoogwaardige oplossingen op het gebied van klimaatbeheersing en ventilatie. Zei voeren een breed spectrum van standaardproducten als buis- en kanaalventilatoren en besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën en specifieke klantoplossingen. Lees meer…

Buisventilatoren horeca

Een buisventilator is een ronde, krachtige ventilator. We noemen dit type ook wel een cilinderventilator. U kunt buisventilatoren monteren op verschillende plaatsen: aan het einde, aan het begin of tussen het ventilatiekanaal. Rumeyza levert buisventilatoren die geschikt zijn voor keukens, maar ook voor toiletten of andere kleine ruimtes in de horeca. Al onze buisventilatoren zijn vervaardigd door bekende, betrouwbare producenten en hebben zodoende een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe werken buisventilatoren?

Een buisventilator werkt als volgt: aan de ene zijde zuigt hij lucht aan en aan de andere zijde blaast hij lucht uit. Zo kunnen onfrisse geuren de ruimte eenvoudig verlaten. Zeker in kleine ruimtes waar veel onfrisse geuren vrijkomen is dit belangrijk. Veel buisventilatoren beschikken over een timer. Deze zorgt ervoor dat de ventilator nog eventjes blijft doorlopen als iemand de ruimte heeft verlaten. Ook bevatten veel buisventilatoren een vochtsensor. Dit systeem meet de hoeveelheid vocht in de ruimte en past de werking van de ventilator hierop aan. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid niet te hoog, waardoor de kans op schimmelvorming afneemt.

Waarom kiezen voor buisventilatoren horeca?

Met een buisventilator kunt u vervelende luchtjes die vrijkomen in bijvoorbeeld de grootkeuken, versneld afvoeren. Buisventilatoren hebben vergeleken met andere ventilatoren een lage capaciteit. Dit maakt ze ook geschikt voor kleine ruimtes en korte kanalen. Een ander groot voordeel is dat er weinig zichtbaar is van de buisventilator. U ziet alleen de zuigmond. Verder zijn de motoren vrijwel geluidloos, dus u heeft weinig geluidhinder van dit ventilatiesysteem.

Hoe sluit ik een buisventilator aan?

U sluit een buisventilator bij voorkeur aan op een plaats waar u goed bij kunt, zodat u de ventilator gemakkelijk kunt onderhouden. Ook controleert u of de elektriciteitsaansluiting naar behoren is geplaatst. De aansluiting gaat als volgt: u plaatst het ventilatiekanaal voorzichtig over de aansluiting van de ventilator heen. U maakt deze vervolgens vast met klemmen of schroeven. Tot slot raden we u aan aluminium tape te plakken, voor een goede afsluiting. Uiteraard geven wij u een uitgebreide installatie-instructie bij de aanschaf van een buisventilator. Hierdoor zal de vrij eenvoudige installatie goed verlopen.

Meer ventilatoren

Rumeyza is gespecialiseerd in luchtzuiveringsinstallaties voor de horeca. Behalve buisventilatoren kunt u daarom bij ons terecht voor dakventilatoren, axiaalventilatoren, afzuigkappen, geurfilterkasten et cetera. Ook leveren we allerlei toebehoren zoals filters, regelaars, buizen en slangen. Wij bieden u een totaalpakket aan afzuiging- en ventilatieproducten.