Een van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het inrichten van een ruimte is dat de afzuiging goed geregeld is. Doordat de gebouwen in België en Nederland steeds beter zijn geïsoleerd, is er mechanische ventilatie nodig om frisse lucht in de ruimte te krijgen. Optimale ventilatie is van groot belang om gezonde lucht te kunnen garanderen. Gelukkig kan je het afvoeren van warme en vochtige lucht eenvoudig regelen door het installeren van een professionele horeca afzuiger.

Waarom een afzuiger aanschaffen?

De ventilatie is een van de onderdelen die vaak wordt overgeslagen bij een verbouwing, of er wordt simpelweg niet aan gedacht. Toch is ventilatie heel belangrijk, al helemaal in kleine en lage ruimtes en kamers zonder ramen. Een ruimte kan dan niet goed ‘ademen’ en dit kan leiden tot schade door onder andere vocht en condens. Ook schimmel en aanslag komen veel voor bij slecht geventileerde ruimtes. Met het plaatsen van een afzuigsysteem kan je dit gelukkig heel gemakkelijk voorkomen.

Verschillende soorten afzuigers

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten afzuigers te vinden. Over het algemeen zorgt een afzuiger ervoor dat het lucht in de ruimte continu wordt ververst. De warme, vochtige en verontreinigde lucht wordt het gebouw uitgezogen. De schone en zuurstofrijke lucht komt vervolgens vanzelf binnen via open ventilatieroosters en eventuele open ramen. De meeste afzuigsystemen werken op ongeveer dezelfde manier. Er moet in ieder geval een buizensysteem worden aangelegd om de lucht naar buiten af te kunnen voeren.

Afzuigers met een extra functie

Er zijn natuurlijke ook speciale afzuigers met een extra functie, zoals ventilatie met warmteterugwinning. Hierbij wordt de frisse lucht van buiten eerst verwarmd voordat deze in de ruimte terecht komt. Dit is alleen toepasbaar in gebouwen met een mechanisch toe- en afvoer van ventilatielucht. De keuze bij Rumeyza is te groot om op te noemen. Zo hebben wij allerlei soorten en modellen professionele afzuigers: van afzuigkappen tot afzuigventilatoren, van axiaalventilatoren tot boxventilatoren, van buisventilatoren tot condenskappen, van dakventilatoren tot aan geurfilterkasten en ga zo maar door.