Afzuigboxen zijn zeer geschikt voor het ventileren van grote ruimtes, zoals restaurants en bedrijfskantines. Ze hebben een laag geluidsniveau, een hoge isolatiewaarde en zijn uiterst veilig. Welk systeem bij uw pand past, is afhankelijk van uw wensen. In ons assortiment horeca afzuigboxen vindt u afzuigboxen met verschillende afmetingen en vermogens.

Airfan afzuigbox

Airfan heeft in zijn programma enkele compacte design luchtbehandelingkasten opgenomen. Deze zijn bedoeld om in ronde luchtkanalen te worden geschakeld. Lees meer…

Wat is een afzuigbox?

Afzuigboxen worden ook wel gezien als de krachtigste onder de ventilatoren. Ze worden dan ook vaak toegepast in situaties waar veel capaciteit nodig is. Zo wordt dit type ventilator vaak toegepast in kleinere bedrijfspanden, maar ook in keukens, werkplaatsen en (grote) bedrijfsruimtes. Door de grote capaciteit is de afzuigbox uitermate geschikt voor het ventileren van grotere ruimten.

Waarom kiezen voor afzuigboxen?

Afzuigboxen hebben meerdere grote voordelen. Zo zijn ze breed toepasbaar, want u kunt ze in veel ruimtes plaatsen. Behalve de keuken, zijn ze vaak ook geschikt voor rookruimtes. Verder zijn ze vrijwel geluidloos, vanwege de slakkenhuismotor en de isolatie. Voor gasten die rustig willen genieten van hun maaltijd is dit erg fijn. Daarnaast is de behuizing robuust en is het systeem zeer energiezuinig. De regeling van de afzuigbox gaat via een externe regelaar.

Welke soorten afzuigboxen horeca zijn er?

Er zijn enkelwandige, dubbelwandige en softbox afzuigboxen. Enkelwandige boxen bevatten geluidwerend noppenfoam. Deze soort is het voordeligst in aanschaf. Het nadeel van dit type is dat het lastig is om vet te verwijderen van het noppenfoam, dus na verloop van tijd is de werking minder goed. Dubbelwandige boxen bevatten brandwerende isolatie. Deze bevindt zich tussen de twee wandpanelen. Daarnaast heeft deze isolatielaag ook als voordeel dat de afzuigbox extra geluidloos is. En dat is fijn voor uw medewerkers en klanten. Verder voorkomt de isolatielaag dat de temperatuur van de motor oploopt tijdens de warme zomermaanden en in de winter is er minder kans op condens in het systeem. De softbox is enkelwandig en bevat rubbers. Deze zijn bevestigd aan de afzuigmotor. De rubbers voorkomen dat trillingen verplaatsen naar de box, waardoor dit systeem zeer geluidsarm is.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een afzuigbox?

Als u een afzuigbox koopt is het belangrijk dat u van tevoren bepaalt hoeveel kubieke meter lucht er per uur moet worden afgevoerd. Bent u eruit? Dan onderzoekt u de diameter van het kanaal. Hoe meer vermogen, hoe groter de diameter. Als de diameter te klein is, kan de motor niet op volle capaciteit draaien.

Meer afzuigsystemen

Bij Rumeyza vindt u alle afzuigsystemen die geschikt zijn voor de horeca. Daarnaast leveren we diverse toebehoren, want wij vinden het belangrijk alles in huis te hebben om de lucht in uw horecazaak schoon te houden. Ons uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit Afzuigboxen, Afzuigkappen, Afzuigmotoren, Axiaalventilatoren, Buisventilatoren, Dakventilatoren en Geurfilterkasten. Dit alles leveren we voor een aantrekkelijke prijs, zodat we dé groothandel zijn voor uw afzuiging.

Niet gevonden wat u zocht?

De producten in onze webshop zijn slechts een fractie van ons aanbod. Staat het door u gewenste product niet in de shop, klik dan hier voor meer aanbod.