Afzuigboxen zijn zeer geschikt voor het ventileren van grote ruimtes, zoals restaurants en bedrijfskantines. Ze hebben een laag geluidsniveau, een hoge isolatiewaarde en zijn uiterst veilig. Welk systeem bij uw pand past, is afhankelijk van uw wensen. In ons assortiment horeca afzuigboxen vindt u afzuigboxen met verschillende afmetingen en vermogens.

Wat zijn afzuigboxen?

Afzuigboxen zuigen vuile lucht aan en blazen deze uit via het afvoerkanaal. Ze zijn meestal vierkant van formaat en bevatten een slakkenhuismotor/slakkenhuisventilator. Kenmerkend voor deze motor is dat de stator stilstaat; de elektromotor draait niet mee met het schoepenwiel. Afzuigboxen worden aangesloten op ventilatiebuizen en ventilatieslangen. De systemen van Rumeyza zijn verkrijgbaar met verschillende aansluitdiameters en capaciteiten. We leveren ze in aluminium of gegalvaniseerd plaatstaal uitvoering. Ook beschikken ze over een inspectieluik voor onderhoudscontrole.

Waarom kiezen voor afzuigboxen?

Afzuigboxen hebben meerdere grote voordelen:

  • Brede toepasbaarheid: u kunt ze zowel in keukens, werkplaatsen en rookruimtes plaatsen.
  • Geluidloos: ze zijn vrijwel niet te horen als ze aanstaan dankzij de slakkenhuismotor en het geluiddempende, isolerende foam. Dit is ideaal voor ruimtes waar uw gasten rustig willen genieten van hun maaltijd
  • Ze zijn energiezuinig
  • De behuizing is robuust
  • Eenvoudig te installeren tussen ronde ventilatiekanalen
  • Regelbaar met een externe regelaar

Afzuigbox horeca

Rumeyza levert afzuigboxen die uitermate geschikt zijn voor de horeca, tegen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Wij leveren alleen boxen van A-merken, zoals: Airfan, Chaysol, Rosenberg, Ruck en Torin-Sifan. Van Rosenberg hebben we afzuigboxen voor binnenopstelling en buitenopstelling. Verder ziet u in ons assortiment enkelwandige afzuigboxen, dubbelwandige afzuigboxen en softboxen. Ook bevatten veel afzuigboxen in ons assortiment zelfsmerende lagers, hierdoor zijn ze onderhoudsarm. We adviseren u graag welke afzuigbox het beste bij uw horecagelegenheid past.

Welke soorten afzuigboxen zijn er?

Er zijn enkelwandige, dubbelwandige en softbox afzuigboxen. Enkelwandige afzuigboxen bevatten een geluidwerende noppenfoam en zijn het voordeligst in aanschaf. Het nadeel van dit type is dat het lastig is om vet te verwijderen van het noppenfoam. Dubbelwandige afzuigboxen bevatten brandwerende isolatie. Deze bevindt zich tussen de twee wandpanelen. Deze isolatielaag heeft ook als voordeel dat de afzuigbox extra geluidwerend is. Verder voorkomt de isolatielaag dat de temperatuur van de motor oploopt tijdens de warme zomermaanden en dat er condens ontstaat tijdens de winter. De softbox is enkelwandig en bevat rubbers. Deze zijn bevestigd aan de afzuigmotor. De rubbers voorkomen dat trillingen verplaatsen naar de box, waardoor dit systeem zeer geluidsarm is.

Waar let u op als u afzuigboxen koopt?

Als u een afzuigbox koopt is het belangrijk dat u van tevoren heeft bepaald hoeveel m3/h lucht moet worden afgevoerd. Bent u eruit? Dan onderzoekt u de diameter van het kanaal. Hoe meer vermogen, hoe groter de diameter. Als de diameter te klein is, kan de motor niet op volle capaciteit draaien.

Meer ventilatie- en afzuigsystemen

Bij Rumeyza vindt u alle ventilatie- en afzuigsystemen die geschikt zijn voor de horeca. Ook leveren we diverse toebehoren, zoals buizen en hulpstukken, filters en regelaars. Wij hebben alles in huis om de lucht in uw horecazaak zo schoon en gezond mogelijk te houden. En dat voor een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding!